Kρήτη: H aρχαία πόλη που πρέπει να κατασκευασθεί για χάρη του τουρισμού



Του καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Τον ζεόλιθο σας τον διαφημίζουν να τον τρώτε, να τον δίνετε στα ζώα ή να τον ρίχνετε στα χωράφια χωρίς να αντιλαμβάνεσθε “τί και πώς”. Τη σημασία των τεχνητών νησιών δεν φαίνεται να την έχετε αντιληφθεί. Τον λιγνίτη τον χρησιμοποιείτε μόνο για καύσιμο στη ΔΕΗ. Σας λένε ότι μόνος δρόμος ανάπτυξης είναι οι υδρογονάνθρακες και συμφωνείτε αβίαστα. Σας παίρνουν τους αιγιαλούς, σαν ξεπουλάνε την ενέργεια και τις πρωτογενείς πηγές απο τις οποίες εξαρτάται η παραγωγή και η ανάπτυξη μιας χώρας και εσείς παραμένετε απλοί θεατές όλων όσων συμβαίνουν. Η προσοχή σας σταματάει μόνο στην αυλή σας, που ούτε αυτή την προσέχετε. Θέλετε να ακούτε ακαδημαικούς να μιλάνε στα ΜΜΕ αρκεί να μη σας αποδεικνύουν ότι είστε αδύνατοι κάπου. Κρίμα. Το καράβι βουλιάζει συνέχεια.

Στη φωτογραφία  βλέπετε μια δομή απο αγάλματατα στο βυθό. Μάλλον κοιτάτε τη γκόμενα. Άλλοι όμως κοιτούν τα λεφτά…

Σήμερα το πρωί σκεφτόμουν για τον τουρισμό της χώρας. Σε όλα χρειάζεται μια πρωτοτυπία. Σκεφτόμουν τους χιλιάδες άνεργους ηθοποιούς και την αγάπη που έχει η κυβέρνση στην Ελλάδα για τα μπετά, που παρεπιπτόντως ούτε αυτά οι επαίοντες γνωρίζουν πλέον πως να τα φτειάξουν. Τα ειδικών προδιαγραφών τσιμέντα τα εισάγουν. Ο σχεδιασμός των τσιμέντων σαν υλικών γίνεται σε άλλες χώρες. Δεν σας το είπαν αυτό. Ξέρω…


Με τα χρήματα που έχουν δοθεί για την κατασκευή visual χώρων αρχαίων μνημείων, με τη βοήθεια ξενοδοχείων μπορεί να κατασκευασθεί στη Κρήτη μια αρχαία πόλη με σπίτια και κατοίκους (ζωντανή), όπου σε συγκεκριμένες ώρες ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες θα ασκούν το επάγγελμά τους σε διάφορα σκηνοθετημένα events ενώ στο περίγυρο της πόλης θα μπορούσαν να υπάρξουν τουριστικά μαγαζιά και πολλά άλλα. Στο χώρο αυτό θα μπορούσαν να μεταφέρονται τουρίστες απο όλα τα μέρη του νησιού και κυρίως απο τα ξενοδοχεία.

Αυτό το σχέδιο είναι πραγματοποιήσιμο και πολύ ενδιαφέρον. Για πόσες θέσεις εργασίας μιλάμε ξέρετε; Για χιλιάδες και σε όλα τα είδη των επαγγελμάτων.

Και αυτό το επιχείρημα θα καταπέσει αν δεν υπάρξει απο την αρχή οργανόγραμμα, Σε άλλη περίπτωση οι συγγενείς των συνδικαλιστών και οι ψηφοφόροι των βουλευτών του νησιού θα μεφανισθούν σαν ηθοποιοί, ζωγράφοι και πάσης φύσης καλλιτέχνες.

ΥΓ. Η ιδέα αυτή είναι δική μου. Εκ των υστέρων οι προφήτες πολλοί…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

...πάμε στο Θέατρο...online...: "Παράξενο ζευγάρι" Κωμωδία του Νιλ Σάιμον στο Θέατ...

ΝΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑΝ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!