Το άγχος σκοτώνει...

  Άρθρα για τον άνθρωπο    
Σε μια έρευνα αναφέρεται ο Α. Χατζηαντώνης*


Είμαστε καταδικασμένοι σε πρόωρο θάνατο, αν είμαστε επιρρεπείς στο stress.
Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της California, μελέτησαν γυναίκες από 20-50 ετών, για να συσχετίσουν τη βιολογική τους ηλικία με τα επίπεδα στρες που αντιμετώπιζαν. Εξετάστηκαν τα επίπεδα τελομεράσης, που είναι ένα ένζυμο γνωστό ως το «ένζυμο της αθανασίας» και ανακαλύφθηκε το 1980.
Η τελομεράση, δρα στα τελομερή (τμήματα του γενετικού μας κώδικα DNA), που προστατεύουν τις άκρες των χρωμοσωμάτων, όπως το πλαστικό προστατεύει από τη φθορά, τις άκρες των κορδονιών των παπουτσιών… Όταν ένα κύτταρο διαιρείται, τα τελομερή του κονταίνουν, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή περαιτέρω διαίρεση και έτσι σιγά-σιγά επέρχεται ο θάνατος του κυττάρου. Νέα έρευνα του περιοδικού Nature, σύμφωνα με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Harvard, Ronald Di Pepino, ασχολήθηκε με τις θετικές συνέπειες της τελομεράσης ως αντιγηραντικής ουσίας.
Απεδείχθη ότι το stress μείωνε το μέσο προσδόκιμο ζωής κατά 9 ώς 17 χρόνια. Χαμηλά επίπεδα τελομεράσης, μείωναν την άμυνα του οργανισμού με αποτέλεσμα τον πρόωρο θάνατο, δηλαδή την πρόωρη μετάβαση στας αιωνίους μονάς…
Εξακολουθείτε να είστε αγχωμένοι; Ε, κακό του κεφαλιού σας!
Α. Χατζηαντώνης

*από το: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-epistoles/441/302887/to-anchos-skotonei#sthash.wx1Vl9eo.dpuf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Kρήτη: H aρχαία πόλη που πρέπει να κατασκευασθεί για χάρη του τουρισμού

...πάμε στο Θέατρο...online...: "Παράξενο ζευγάρι" Κωμωδία του Νιλ Σάιμον στο Θέατ...

ΝΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑΝ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!